Suksilla Kallilta Lautamaalle

Pituus: 22,5 km pitkä pistoreitti.

Haastavuus: Helppo.

Pääsy reitille: Vallonahontien ja Lautamaantien risteyksestä 40 metriä lounaaseen tai Kallin hiihtokeskuksesta Kallinkankaantieltä tai Korkiamaantien päästä taikka Niemi-Niemeläntien P-alueelta, kun kuljetaan 700 metriä latu-uralta itään. GPS WGS84

Palvelut: Reitin lähtöpisteissä Kallilla, Mykänmaassa ja Lautamaassa on kahviloita. Reitin varrella on neljä kotaa tai laavua puuvajoineen ja käymälöineen: Lautamaan kota ja laavu, Korkiamaan kota sekä Mykänmaan ja Suntionkummun laavut. Reitillä on myös kesäkäytössä oleva laavu Kaakamajoen rannalla.

Hiihtoreitti Kallilta Lautamaalle kulkee asutuksen ulkopuolella ja soveltuu päivä- tai viikonloppuretkeilyyn. Reitin voi sivakoida luistellen tai perinteisellä tyylillä. Kilometrejä kertyy pistoreittinä 22,5 ja edestakaisin kuljettuna 45. Matka vie aikaa suunnitelmasta ja kunnosta riippuen 2,5–8 tuntia. Alkuun latu kulkee voimalinjaa ja junaradan vartta, siirtyy sitten talvitiepohjille Mykänmaahan ja polveilee sieltä tasaista maastoa soiden ja metsien läpi Lautamaahan. Reitistä on mahdollista hiihtää myös lyhyempiä osuuksia, esimerkiksi noin 16 kilometriä Kallista Korkiamaalle. Reitiltä on yhteys Kortenivaan ja Liedakkalan Kotikummun laduille.

[wpgmza id="84"]